Sunday, June 6, 2010

[Jom Mandi] Lata Belatan

Destinasi : Lata BelatanJom Mandi !! ... Kali ini kita ke Daerah Besut, Terengganu lagi mendekati satu lagi keindahan alam flora dan fauna, dengan aliran air terjun yang jernih. Lata Belatan sebuah lokasi untuk rekreasi yang terletak 16KM dari Bandar Jerteh dan 100KM dari Bandaraya Kuala Terengganu. Ia juga terletak di di dalam Hutan Simpan Gunung Tebu yang mana dibawah Pentadbiran Hutan Terengganu Utara. Masuk adalah percuma.

Aktiviti yang dijalankan di sini ialah Perkhemahan, Berkelah, Jungle Trekking dan Aktivti Mendaki Gunung Tebu yang mana di sini lah permulaan pendakian menawan Gunung Tebu.Kemudahan yang terdapat di sini ialah Gerai Makan, Tandas Awam, Surau, Pondok Rehat, Jambatan Gantung, Pondok Pengawal, dan Tapak Perkhemahan.


Kongsikan Bersama


1 Komen:

Az @ Que on March 25, 2011 at 12:49 AM said...

huh..dekt je ngn umh..;p best la jgk p sini..;p

Copyright Tourism Malaysia
 

Perihal Blog dan Diriku

Blog ini diwujudkan sebagai tempat rujukan dan panduan kepada Pelancong dari dalam atau luar negeri Terengganu. Artikel yang dikarang adalah berasal dari buah pemikiran penulis sendiri berasaskan fakta dan rujukan dari buku dan media lain. Tidak wujud plagiat dalam penulisan dan juga dari sudut media iaitu gambar-gambar yang dipamerkan (watermart jomterengganu.blogspot.com) adalah hak milik blog ini dan tidak diambil dari mana-mana sumber lain. Sebarang masalah dan pertanyaan boleh email kepada saya selaku penulis blog di jomterengganu@gmail.com

Media